CONCEPTUL EVENIMENTULUI

În cursul activității lor, managerii financiari si antreprenorii se pot găsi în situația de a constata ca societatea pe care o administrează are capitaluri proprii negative sau insuficient de mari încât să se încadreze în prevederile legale sau să poată accesa surse de finanțare externă.

În acest scop și pentru a evita riscul dizolvării la solicitarea părților interesate (Registrul Comerțului, creditorii, ANAF), conform prevederilor din Legea 31/1990 a societăților comerciale, ne propunem o discuție despre soluțiile pe care le are la dispoziție compania pentru a corecta o astfel de situație.

Webinarul va avea loc miercuri, 12 iunie, între 14:00 – 15:30 și va fi susținut în limba română.

AGENDA

PARTEA I: Capitalurile proprii

PARTEA II: Activul net contabil negativ

PARTEA III: Modalitățile de majorare a capitalurilor proprii

Sesiune Q&A

SPEAKERI

Eugen Bursuc
New Business and Accounting Manager Accace România

Eugen Bursuc este profesionist cu o experiență de aproape 20 de ani în industria de consultanță, fiind implicat de-a lungul timpului în proiecte variate pentru clienți din diverse industrii precum distribuție, retail, pharma, energie, FMCG, real estate, transport și logistică, consultanță. În 2022 s-a alăturat echipei Accace România ca New Business and Accounting Manager, urmărind creșterea portofoliului de clienți și a echipei de profesioniști care îi deservesc.

Profil Linkedin

Nicoleta Ionescu
Accounting Team Leader Accace România

Nicoleta Ionescu are o experiență de aproximativ 20 ani în domeniul contabilității si este membru CECCAR din 2018. Din 2022 este în echipa Accace România, ocupând în prezent poziția de Accounting Team Leader. 

Nicoleta susține în mod regulat traininguri interne pe diverse teme financiar-contabile. Din 2023, Nicoleta s-a alăturat echipei de traineri din cadrul programului de ucenicie YoDA powered by Accace. 

INREGISTRARE

Webinarul este gratuit, însă locurile disponibile sunt limitate, astfel că înregistrarea se realizează prin completarea formularului. Înregistrarea este validă doar după confirmarea pe care o veți primi pe adresa de e-mail comunicată. Pentru întrebări suplimentare, te rugăm să ne contactezi pe adresa .

CONCEPTUL EVENIMENTULUI

Leasingul de personal (sau munca prin agent de muncă temporară) este un instrument care permite organizațiilor și antreprenorilor să răspundă nevoilor de suplimentare a forței de muncă într-un mod rapid și controlat.    

În contextul unei creșteri semnificative a popularității acestui mecanism în România, webinarul își propune să redea o prezentare comprehensivă a conceptului de muncă prin agent de muncă temporară, a cerințelor și restricțiilor contractuale impuse de aceasta, precum și a modului corect de gestionare a relațiilor de muncă în relația agent-utilizator-salariat. 

Webinarul despre leasing-ul de personal va fi susținut în limba română.

AGENDA

PARTEA I: Reglementarea muncii prin agent de muncă temporară în România.

PARTEA II: Contractul de punere la dispoziție

PARTEA III: Gestionarea relației agent-salariat-beneficiar. Armonizarea relației contractuale născute între agent și salariat cu desfășurarea efectivă a activității salariatului sub supravegherea și conducerea utilizatorului.

PARTEA IV: Q&A

SPEAKER

Silviu Constantin
Senior Associate Lawyer

Silviu Constantin este avocat definitiv în cadrul Baroului București și ocupă, în prezent, poziția de Senior Associate Lawyer în cadrul Accace Romania. Cu aproximativ 10 ani de experiență, el s-a specializat în asistarea și consilierea companiilor cu privire la activitatea curentă a acestora și la instrumentarea disputelor comerciale generate de încălcări ale unor contracte comerciale sau ale unor tratate bilaterale de investiții. Silviu acordă consultanță juridică în principalele arii de drept strâns legate de prevenirea riscurilor și buna administrare a unei afaceri (drept comercial și ’corporate’, dreptul muncii, drept civil), precum și instrumentarea litigiilor judiciare sau arbitrale (’dispute resolution’).

El a făcut parte din echipe de avocați care au reprezentat cu succes clienți în dispute arbitrale internaționale, desfășurate în fața ICSID și ICC, având ca obiect revendicări în cuantum total de peste 250 milioane de euro, este autorul mai multor articole de specialitate care au fost publicate în publicații interne sau internaționale și deține o diplomă de Masterat în Dreptul Afacerilor.

Profil Linkedin

Alice Trifan
Director Payroll & HR Outsourcing Services

Alice Trifan, absolventă a Facultății de Drept și cu numeroase specializări în domeniul resurselor umane, are o experiență de aproximativ 24 ani în domeniul serviciilor și a consultanței resurselor umane, ocupând în prezent poziția de Director Payroll & HR Outsourcing Services în cadrul Accace România. Implicată în zona de business cu focus orientat către cifre cât și către armonizarea acestora în procesele HR sprijinind procesele și standardele calității. Alice a fost speaker în diverse conferințe, a realizat articole de specialitate cât și training-uri interne și externe pe teme dedicate resurselor umane. Consideră că atingerea rezultatelor și a obiectivelor propuse sunt întotdeauna un rezultat de echipă.

Profil Linkedin

INREGISTRARE

Webinarul este gratuit, însă locurile disponibile sunt limitate, astfel că înregistrarea se realizează prin completarea formularului. Înregistrarea este validă doar după confirmarea pe care o veți primi pe adresa de e-mail comunicată. Pentru întrebări suplimentare, te rugăm să ne contactezi pe adresa .

CONCEPTUL PROGRAMULUI

Experiența ne arată că drumul de la teorie la practică este presărat cu multe provocări. Prin programul YoDA, ne propunem sa accelerăm trecerea de la cunoștințele dobândite teoretic la aplicarea lor în job-ul de zi cu zi. 

Participând la YoDA vei avea numai de câștigat: 

ETAPELE PROGRAMULUI

PROGRAMUL WORKSHOP-urilor

Workshop-urile se vor desfășura fizic la sediul Accace România, situat în strada Frumoasă, nr. 30, sector 1 (la 5 minute de Piața Victoriei).

INREGISTRARE

Locurile sunt limitate! Ultima zi a înscrierilor: 29 octombrie 2023

Deoarece informațiile din workshop-uri sunt conectate, înainte de aplica, te rugăm să te asiguri că poți participa la toate sesiunile, planificate conform calendarului de mai sus.

Completează formularul alăturat și vei fi contactat ulterior pentru participarea la prima etapă a programului. Participarea la program este gratuită și este supusă unui proces de selecție. Investiția ta va fi timpul pe care îl vei aloca dezvoltării tale profesionale.

Între timp, pentru că #YouDoAce, alătură-te comunității de ași YoDA pe Facebook sau Instagram.

Sunt alături de noi în această călătorie partenerii noștri de la ASCIG și ASER. 

CONCEPTUL PROGRAMULUI

Experienta ne arata ca drumul de la teorie la practica este presarat cu multe provocari. Prin programul YoDA, ne propunem sa acceleram trecerea de la cunostintele dobandite teoretic la aplicarea lor in job-ul de zi cu zi. 

Participand la YoDA vei avea numai de castigat: 

ETAPELE PROGRAMULUI

INREGISTRARE

Locurile sunt limitate! Completeaza formularul alaturat pana la data de 28 februarie si vei fi contactat ulterior pentru participarea la cele doua workshop-uri care vor avea loc in data de 28, respectiv 30 martie. 

Intre timp, pentru ca #YouDoAce, alatura-te comunitatii de asi YoDA pe Facebook sau Instagram.

CONCEPTUL EVENIMENTULUI

DPIA sau Evaluarea impactului asupra protectiei datelor reprezinta un proces destinat:

Totodata, este un instrument necesar pentru responsabilizarea operatorilor, deoarece demonstreaza ca acestia au luat masuri adecvate pentru respectarea prevederilor Regulamentului 679/2016. Cu ajutorul DPIA, Operatorul isi poate construi si demonstra conformitatea.

Alaturi de Zitec, te invitam la cel de-al doilea webinar gratuit din seria GDPR Talks, in cadrul caruia vom discuta despre importanta DPIA si despre bune practici pentru evitarea riscurilor de securitate si a amenzilor din partea ANSPDCP (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal).

AGENDA

PARTEA I: Procesul de evaluare a impactului asupra protectiei datelor

PARTEA II: Masuri tehnice ce adreseaza riscurile identificate in cadrul DPIA

PARTEA III: Q&A

INVITATI

Amalia LincaruSenior Associate Accace Romania, are experienta in consultanta privind diverse autorizari, aspecte comerciale si de dreptul muncii. Expertiza sa include ariile de drept societar, restructurari, contracte comerciale, litigii privind recuperarea debitelor si proceduri de insolventa, precum si consultanta asupra unor chestiuni de substanta ce decurg din activitatea zilnica. Inainte de a se alatura echipei, Amalia a asistat clienti din telecom si constructii in legatura cu provocarile curente si tranzactiile operationale.

Adina Nichitean, Security and Data Protection Manager Zitec, coordoneaza echipa locala de specialitate si sustine companiile sa navigheze cu succes provocarile de securitate si protectia datelor in activitatea lor prin solutii de tehnologie. Experienta Adinei pe zona de securitate vine pe fondul unui background tehnic solid, construit in peste 10 ani de activitate in dezvoltarea de software si a solutiilor de eCommerce pentru companii din intreaga lume.

INREGISTRARE

Locurile disponibile sunt limitate, astfel ca inregistrarea se realizeaza prin completarea chestionarului. Inregistrarea este valida doar dupa confirmare.

Pentru intrebari, te rugam sa ne contactezi pe adresa .

Programul tau de conformitate a protectiei datelor cu caracter personal este actualizat?
u003cpu003eIntrucat Regulamentului UE 2016/679 (GDPR) impune un set unic de reguli, este necesara o buna cunoastere a continutului si impactului pe care il genereaza acesta. Ghidul nostru ofera informatii utile, astfel incat sa te asiguri ca identifici problemele si implementezi modificarile in activitatea companiei tale.u003c/pu003e

ZITEC

Lider pe piata IT si Digital Marketing din Romania, Zitec este prezent in peste 20 tari, prin solutiile de afaceri, servicii si produse tehnologice personalizate, aplicatii mobile, blockchain, precum si servicii de digital marketing pe care le ofera clientilor din toate industriile. In ultimii ani, Zitec si-a dezvoltat activitatea pe zona de Securitate si Protectia Datelor, intr-o perioada in care atacurile informatice au crescut ca numar si virulenta, urmandu-si misiunea de a folosi si modela tehnologia pentru a sustine organizatiile sa-si atinga potentialul maxim.

Mai multe informatii pe www.zitec.com

CONCEPTUL EVENIMENTULUI

Regulamentul (UE) 2016/679 a fost adoptat de Parlamentul European in 2016, iar prevederile sale sunt aplicabile in toate tarile UE din 25 mai 2018.

Legea este valabila pentru toate sectoarele si tipurile de afaceri care prelucreaza date cu caracter personal, indiferent daca prelucrarea are loc sau nu pe teritoriul Uniunii Europene (in masura in care bunurile si/sau serviciile operatorilor de date sunt adresate si persoanelor aflate pe teritoriul UE).

Una dintre noutatile introduse de GDPR a reprezentat-o functia de responsabil cu protectia datelor sau DPO, care, in Romania, inca ridica semne de intrebare din perspectiva rolului si implicatiilor specifice.

Alaturi de Zitec, te invitam la un webinar gratuit, in cadrul caruia vom clarifica daca este necesara numirea unui DPO, care sunt responsabilitatile si provocarile acestuia, punand, totodata, accentul pe cele mai bune practici, astfel incat sa prevenim bresele de securitate in contextul GDPR.

Evenimentul este primul din seria GDPR Talks, prin care Accace si Zitec isi propun sa abordeze subiecte de interes din aria protectiei datelor cu caracter personal.

AGENDA

PARTEA I: Rolul DPO-ului in cadrul unei companii. Responsabilitati si provocari

PARTEA II: Cele mai bune practici de securitate. Criterii de luat in considerare la evaluarea unui furnizor sau a unei aplicatii software

PARTEA III: Q&A

INVITATI

Amalia LincaruSenior Associate Accace Romania, are experienta in consultanta privind diverse autorizari, aspecte comerciale si de dreptul muncii. Expertiza sa include ariile de drept societar, restructurari, contracte comerciale, litigii privind recuperarea debitelor si proceduri de insolventa, precum si consultanta asupra unor chestiuni de substanta ce decurg din activitatea zilnica. Inainte de a se alatura echipei, Amalia a asistat clienti din telecom si constructii in legatura cu provocarile curente si tranzactiile operationale.

Adina Nichitean, Security and Data Protection Manager Zitec, coordoneaza echipa locala de specialitate si sustine companiile sa navigheze cu succes provocarile de securitate si protectia datelor in activitatea lor prin solutii de tehnologie. Experienta Adinei pe zona de securitate vine pe fondul unui background tehnic solid, construit in peste 10 ani de activitate in dezvoltarea de software si a solutiilor de eCommerce pentru companii din intreaga lume.

INREGISTRARE

Locurile disponibile sunt limitate, astfel ca inregistrarea se realizeaza prin completarea chestionarului. Inregistrarea este valida doar dupa confirmare.

Pentru intrebari, te rugam sa ne contactezi pe adresa .

Programul tau de conformitate a protectiei datelor cu caracter personal este actualizat?

Intrucat Regulamentului UE 2016/679 (GDPR) impune un set unic de reguli, este necesara o buna cunoastere a continutului si impactului pe care il genereaza acesta. Ghidul nostru ofera informatii utile, astfel incat sa te asiguri ca identifici problemele si implementezi modificarile in activitatea companiei tale.

ZITEC

Lider pe piata IT si Digital Marketing din Romania, Zitec este prezent in peste 20 tari, prin solutiile de afaceri, servicii si produse tehnologice personalizate, aplicatii mobile, blockchain, precum si servicii de digital marketing pe care le ofera clientilor din toate industriile. In ultimii ani, Zitec si-a dezvoltat activitatea pe zona de Securitate si Protectia Datelor, intr-o perioada in care atacurile informatice au crescut ca numar si virulenta, urmandu-si misiunea de a folosi si modela tehnologia pentru a sustine organizatiile sa-si atinga potentialul maxim.

Mai multe informatii pe www.zitec.com

In Romania, in contextul pandemic actual, contractele de telemunca si de munca la domiciliu au asigurat un echilibru intre protejarea starii de sanatate fizica si psihica si reducerea impactului economic si social. Au existat numeroase intrebari legate de modificarile contractuale privind munca la distanta, intocmirea documentatiei si reorganizarea rapida a tuturor societatilor, acolo unde specificul activitatii permite munca la distanta.

In cadrul webinarului, vom pune accentul pe ultimele masuri de flexibilizare a raporturilor de munca recomandate de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si le vom analiza comparativ, atat din perspectiva asemanarilor si deosebirilor, cat si din perspectiva avantajelor si dezavantajelor.

INVITATI

Beatrice SavuPayroll Accountant Accace Romania, are o experienta de 8 ani in domeniul financiar, al salarizarii si resurselor umane. Clientii sai provin din industrii variate, precum comert, constructii, IT, economie, prestari servicii si productie.

Cu o experienta de peste 23 de ani in zona de outsourcing a serviciilor de salarizare si HR, Maria CrisuPayroll Manager Accace Romania, si-a consolidat background-ul profesional in cadrul unor companii de consultanta si externalizare de renume.

De-a lungul timpului, a organizat si participat la numeroase workshop-uri si seminarii pe diverse teme legislative, cu impact in zona financiara si de resurse umane.

INREGISTRARE

Locurile disponibile sunt limitate, astfel ca inregistrarea se realizeaza prin completarea chestionarului. Inregistrarea este valida doar dupa confirmare.

Pentru intrebari, te rugam sa ne contactezi pe adresa .

Avand in vedere ca, in contextul pandemic, multe companii au adoptat munca la domiciliu sau telemunca, putin a durat pana au inceput sa apara si consecinte negative, mai ales sub forma incidentelor de securitate a datelor cu caracter personal.

In cadrul webinarului, vom incerca sa determinam care sunt pasii pentru prevenirea acestui tip de brese si cum sa reactionam in momentul in care are loc un astfel de incident.

Vom atinge impreuna urmatoarele zone de discutie:

1. Notiuni generale despre datele cu caracter personal

2. Bresele de Securitate in contextul Regulamentului UE 2016/679

3. Cum reactionam in urma unui incident de securitate

4. Recomandari privind prevenirea si limitarea incidentelor de securitate a datelor cu caracter personal

INVITATI

Amalia LincaruSenior Associate Accace Romania, are experienta in consultanta privind diverse autorizari, aspecte comerciale si de dreptul muncii. Expertiza sa include ariile de drept societar, restructurari, contracte comerciale, litigii privind recuperarea debitelor si proceduri de insolventa, precum si consultanta asupra unor chestiuni de substanta ce decurg din activitatea zilnica. Inainte de a se alatura echipei, Amalia a asistat clienti din telecom si constructii in legatura cu provocarile curente si tranzactiile operationale.

INREGISTRARE

Locurile disponibile sunt limitate, astfel ca inregistrarea se realizeaza prin completarea chestionarului. Inregistrarea este valida doar dupa confirmare.

Pentru intrebari, te rugam sa ne contactezi pe adresa .

Lucrezi deja pe cont propriu sau te gandesti, la un moment dat, sa urmezi calea freelancing-ului? Daca nu ai mai lucrat niciodata in regim de contractare, dar doresti sa faci o schimbare profesionala si sa devii contractor IT, este important sa cunosti toate optiunile si beneficiile existente.

Alaturi de Hays Romania, te invitam la un webinar gratuit, in cadrul caruia vom pune accentul atat pe aspectele legale si fiscale ale modelelor de contractare din Romania, precum si pe avantajele de a deveni contractor IT.

Vom atinge impreuna urmatoarele zone de discutie:

1. Ce inseamna sa lucrezi in regim de contractare

2. Totul despre PFA – ce este un PFA, cum infiintezi un PFA, particularitati, tips & tricks

3. Totul despre SRL –  ce este un SRL, cum infiintezi un SRL, particularitati, diferentele dintre un SRL si un SRL-D

4. Comparatie concreta PFA vs. SRL vs. Angajat cu CIM

5. Pentru companii: de ce sa colaborezi cu un contractor, de ce sa colaborezi cu Hays

INVITATI

Madalina Badescu este Tax Manager in cadrul Accace Romania si are peste 9 ani de experienta in aria consultantei fiscale. Expertiza sa acopera servicii de due diligence, revizuire fiscala, contestatii, training, consultanta din perspectiva impozitarii directe si indirecte, preturi de transfer, oferind suport clientilor in relatia cu autoritatile si in timpul litigiilor fiscale. Madalina a asistat clienti preponderent din industria automotive, retail, petrol si gaze, imobiliare si constructii, energie.

Alexandru Stoica ocupa functia de Executive Account Manager in cadrul diviziei de contractare IT Hays Romania. Alexandru este expert pe segmentele de vanzari si recrutare, activand in domeniul IT de peste 5 ani. El este unul din sustinatorii ideii de colaborare in regim de contractare si, de-a lungul timpului, a militat pentru schimbarea cadrului legislativ in ceea ce-i priveste pe contractori.

INREGISTRARE

Locurile disponibile sunt limitate, astfel ca inregistrarea se realizeaza prin completarea chestionarului. Inregistrarea este valida doar dupa confirmare.

Pentru intrebari, te rugam sa ne contactezi pe adresa .

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram