Programul de ucenicie YoDA 

Programul care conectează teoria cu practica

Peste 100 de studenți s-au înregistrat până în prezent la YoDA powered by Accace, primul program de pregătire intensivă în contabilitate, salarizare și resurse umane si fiscalitate. 

YoDA este un program dezvoltat de specialiștii Accace România pentru studenții care își doresc să urmeze o carieră în domeniul Contabil / Fiscal, HR (salarizare și administrare de personal) în special pentru studenții facultăților cu profil economic din:

anii 1 și 2 de masterat care au nevoie de stagii de practică

anul 2 licență care au nevoie de stagii de practică

anul 3 licență care deja își caută un loc de muncă

altor studenți dornici să acumuleze experiență concretă, practică, direct de pe „băncile” din departamentele Accace, de la specialiștii noștri cu experiență de lucru și expunere la clienți foarte mari

YoDA își propune să construiască o comunitate faină de viitori profesioniști, să îi pregatească pentru joburile pe care și le vor dori, să îi ajute să prindă curaj și încredere atunci când vor trece pragul diferitelor companii.

Etapele programului sunt:

Studenții aplică pentru înscrierea în programul de formare YoDA, powered by Accace.

Odată selectat, va participa la workshop-uri practice special pregătite de specialiștii Accace Romania. Workshop-urile vor avea loc fizic,  la sediul Accace, situat în str. Frumoasă nr 30, sector 1.

Studenții pot aplica și la realizarea stagiului de practică solicitat de facultate, oportunitate de a aprofunda cele învățate și aplicate în cadrul worskhop-urilor.

Drumurile nu se opresc aici, din contră, le deschidem ușile către oportunități reale de angajare chiar din timpul facultății.

Prima ediție a programului YoDA powered Accace a avut loc în perioada 9 noiembrie – 14 decembrie 2022. Gândit ca un curs practic intensiv, YoDA powered by Accace a fost structurat pe 6 workshop-uri aplicate, ținute de specialiștii Accace, pe o durată de 15 ore. 

Workshop-urile s-au desfășurat la sediul Accace România, ceea ce le-a permis studenților selectați în program să aplice practic cunoștințele teoretice asimilate în facultate în domeniul contabilității dar și al contabilizării salariilor (payroll), respectiv să experimenteze sistemele și aplicațiile folosite în domeniu. Feedback-urile primite din partea studenților și a tuturor profesioniștilor implicați în implementarea programului sunt dovada unui program desfășurat cu succes. Numeroși studenți au aplicat și au urmat celelalte etape ale programului – realizarea stagiilor de practică în departamentul de Contabilitate și chiar angajarea pe poziții de Junior Accountant.

A doua ediție a avut loc în martie 2023, urmată de a treia ediție în perioada 22 noiembrie – 13 decembrie 2023, beneficiind de același succes avut în edițiile anterioare.

„YoDA powered by Accace este o soluție creată de specialiștii Accace pentru a reduce decalajul care se înregistrează în prezent între studenți și angajatori. Astfel, cei care participă la acest program sunt pregătiți pentru tot ce înseamnă un loc de muncă real, iar cunoștințele practice pe care le dobândesc în timpul workshop-urilor le oferă o șansă reală de angajare. Suntem mândri că proiectul dezvoltat de noi a fost inclusiv  finalist în programul IncubatorX SME 2022, lansat în 2022 de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Ascendis, companie de training și consultanță, prin divizia sa pentru inovație X by Ascendis. Accace România a fost printre puținele companii care au reușit să creeze un produs viabil și, totodată, un instrument util pentru studenți în demersul lor de a intra pe piața muncii.”, declară Laura Ștefan, Managing Director Accace România. 

crosschevron-rightarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram