Înapoi la secțiunea de NOUTĂȚi
GHID GDPR
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar

De ce sa alegi o cariera in consultanta?

2 ianuarie 2022

In urma cu 16 ani, un om cu un vis maret si ambitie a pus bazele companiei pe care astazi o numim Accace – accounting ace. La inceput, a fost un singur departament: cel de contabilitate. Apoi, nevoile clientilor au crescut, iar visul a crescut si el: s-au dezvoltat departamentele de salarizare si HR, de consultanta fiscala si juridica.

Adevarul este ca poate fi greu la inceput de drum. Poate fi dificil sa iei  o decizie cu privire la viitorul carierei tale profesionale. Este normal sa existe confuzie in jurul tau, sa ai multe intrebari si nelamuriri legate de ceea ce iti ofera un job in consultanta versus unul in industrie.

De aceea, venim cu informatii care speram sa faca mai multa lumina asupra acestui domeniu nou pentru tine, numit consultanta.

Big4 sau o companie mai mica?

In acest moment te afli in dificultate, pentru ca pe piata de consultanta ai de ales intre Big4, multinationale medii si mici si companii locale.

Pe de o parte, se arata un drum batatorit care duce catre o cariera cu ingrediente clasice – jucatori globali cu renume, cu multe birouri si echipe extinse de consultanti si un drum mai putin cunoscut –  un job intr-o companie mica sau medie de consultanta.

Probabil te gandesti daca alegerea unei companii de consultanta de talie mica/medie este alegerea potrivita pentru tine. Aici vin vestile bune!

Companiile mici/medii de consultanta ofera un set unic de beneficii si oportunitati, diferit de cel existent in companiile mari.

O CULTURA INFORMALA

Ierarhia organizationala este fluida si relaxata, adica aici nu exista bariere. In Accace, de exemplu, tinem deseori intalniri cu toti colegii, de la juniori la manageri, pentru a discuta diverse proiecte si idei. Stam conectati in permanenta, iar planurile noastre, cu siguranta, nu intampina prea multe bariere in realizarea lor. Cooperarea reprezinta una dintre valorile de baza in Accace, iar faptul ca ne simtim liberi si putem comunica deschis conduce la o atmosfera placuta de munca.

POSIBILITATEA DE A-TI CREA O RETEA PROFESIONALA

Intr-o companie de consultanta, vei avea posibilitatea sa interactionezi cu un portofoliu divers de clienti, te vei bucura de expunere internationala si vei avea o privire de ansamblu asupra mai multor industrii. Tu vei costrui o retea ce se va intinde la nivel global! Nu este acesta un motiv in plus de a lucra in consultanta?

CONTACTUL CU CEI MAI BUNI SPECIALISTI DIN DOMENIU

Vei lucra si vei colabora cu experti din domeniul fiscal, al salarizarii, juridic si corporate, aspect ce iti va oferi mai multe oportunitati. Acesti oameni dedicati domeniului in care lucreaza au fost ca tine si stiu cat de important este sa ai un mentor la inceput de cariera. Ei te vor indruma, veti gasi impreuna solutii pentru provocarile clientilor si, cel mai important, te vor invata cum sa iesi cu zambetul pe buze la finalul programului.

VEI AVEA OCAZIA SA LUCREZI IN PRIMA LINIE DE BUSINESS

In companiile mari, de regula, esti pus in situatia de a face mai multe activitati de back-office la inceput de cariera, pe cand in companiile  de consultanta mici si medii ai oportunitatea de a participa mai rapid la intalnirile face-to-face cu clientii. Vei avea un rol direct in coordonarea proiectului la care muncesti si vei vedea in timp real evolutia acestuia.

OPORTUNITATEA DE INVATARE RAPIDA (NU DIN TEORIE, CI DIN PRACTICA)

Daca in companiile mari de consultanta perioada de training este una indelungata, in cele mici/medii perioada de training este una mai scurta si vei deveni operational mai repede.  Nu este o supriza ca peste cateva luni vei avea oportunitatea sa creezi si sa prezinti un proiect sau un raport important pentru businessul clientului. Pentru cei care au capacitatea de a invata rapid si isi doresc o cariera in acest domeniu, acest mediu este unul ideal.

Cu siguranta, consultanta are suisuri si coborasuri ca orice alt domeniu, dar ofera foarte multe oportunitati de invatare, crestere si evolutie profesionala.

Daca ai decis sa te indrepti spre consultanta, in Accace vei gasi:

Invatare si dezvoltare

 • Proces de ON-BOARDING personalizat in functie de pozitie
 • MENTOR dedicat care va fi alaturi de tine pe parcursul primelor 3 luni alaturi de noi
 • Portfoliu de PROIECTE PROVOCATOARE care te vor ajuta sa iti dezvolti diverse competente
 • CURS DE ENGLEZA in timpul programului de lucru pentru a-ti imbunatati competenta lingvistica
 • TRAININGURI PROFESIONALE pentru imbunatatirea competentelor soft si hard
 • Suport privind obtinerea unor SPECIALIZARI (ACCA, CECCAR)
 • COOPERARE zilnica si IMPARTASIREA KNOW-HOW-ULUI intre departamente
 • POSIBILITATEA DE A CALATORI si de a acumula experienta de la celelalte sucursale Accace

Managementul performantei

 • Oferim regulat FEEDBACK constructiv pentru a incuraja un viitor de succes
 • EVALUARE anuala pentru a revizui indicatorii de performanta si a seta obiective care sa te ajute pe plan personal si profesional
 • Platforma unica MY ACCACE JOURNEY care permite sa iti inregistrezi progresul si obiectivele pe parcursul anului
 • Posibilitatea de CRESTERE PROFESIONALA rapida si PROMOVARE care sa reflecte nivelul tau de performanta
 • Oportunitatea de a-ti SCHIMBA DIRECTIA PROFESIONALA sau de a-ti SCHIMBA CARIERA cu totul, pentru a face ceea ce iti place cu adevarat
 • OPEN BOOK MANAGEMENT si transparenta la nivel intern

#accacelife

 • Oportunitatea de a te implica in PROIECTE DE CSR si in nenumarate ACTIVITATI DE VOLUNTARIAT
 • OPEN DOOR POLICY pentru a-ti face vocea auzita
 • ABORDARE INDIVIDUALA pentru a-ti oferi libertatea de a fi tu insuti
 • PROGRAM DE LUCRU FLEXIBIL care sa se potriveasca cu stilul tau de viata
 • FARA MONITORIZAREA AGENDEI, deoarece rezultatele sunt cele care conteaza
 • Posibilitatea de a-ti lua HOME OFFICE
 • O gama extinsa de PROIECTE INTERNE, dezvoltate sub forma de GAMIFICARE, pentru a consolida spiritul de echipa si a incuraja relatiile de prietenie
 • Diverse WORKSHOP-URI legate de subiecte de interes – atat pentru dezvoltarea profesionala, cat si pentru cea personala
 • Numeroase EVENIMENTE DE TEAMBUILDING pentru a sarbatori impreuna reusitele noastre

Te invitam si pe pagina noastra de cariere, pentru a descoperi oportunitatile disponibile.

Speram ca vei face alegerea corecta si te vei bucura peste ani de rezultatele tale profesionale!

GHID GDPR
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar
map-markercrosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram