Înapoi la secțiunea de NOUTĂȚi
CALCULATOR SALARII
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar

Accace România a depășit pragul de 100 de angajați anul trecut, iar în 2023 mizează pe o creștere de 30% a echipei

31 martie 2023

În ultimele 12 luni, echipa Accace România a crescut cu 23%, până la 116 colegi. Creșterea numărului de angajați a fost determinată de evoluția business-ului Accace, datorită unei cereri tot mai ridicate din partea companiilor pentru consultanță, respectiv pentru externalizarea proceselor de contabilitate,  administrare de personal și calcul salarial.

Jumătate dintre rolurile noilor membri din companie au fost de Junior, iar posturile de Specialist și Senior au reprezentat, fiecare, câte 25% din totalul celor care s-au alăturat pe parcursul anului trecut. 

Pentru 2023, echipa Accace mizează pe o nouă extindere, cu aproximativ 30% față de numărul actual al angajaților. Aproximativ o treime dintre aceste roluri sunt pentru poziții entry-level (Junior Accountant, HR Admin Assistant, Junior Payroll Specialist, Junior Tax Consultant), iar restul sunt pentru poziții de Specialist, Senior (Payroll Specialist, Accounting Team Leader) și Manager în departamentele de contabilitate, salarizare și administrare de personal și de taxe. 

”Căutăm oameni dornici să evolueze, dar care să aibă și o pasiune aparte pentru domeniul în care activăm. Ne plac oamenii curioși, care se informează în permanență cu privire la modificările legislative, dar să aibă și o deschidere către tehnologie, căutând soluții inovative de eficientizare a propriei activități. Limba engleză este, de asemenea, un must-have pentru colegii care se alătură echipei Accace, având în vedere specificul internațional al clienților noștri”, a declarat Marina Din, Chief People Officer Accace România. 

Posturile pentru care recrutarea este cea mai facilă, ca proces și finalizare, sunt reprezentate de cele entry-level, unde nu este necesară experiența în domeniu, segment pentru care Accace dezvoltă programe dedicate de formare, printre care și YoDA powered by Accace. Lansat în 2022, YoDA powered by Accace este primul program de pregătire intensivă a studenților care își doresc să urmeze o carieră în domenii precum contabilitate, resurse umane și consultanță. Peste 40 de studenți din capitală s-au înscris la prima ediție, iar 15 dintre ei au fost selectați și au participat la programul pilot dezvoltat de specialiștii companiei. Programul este deja la a doua ediție, în prezent desfășurându-se workshopuri de contabilitate.

Pe de altă parte, pentru rolurile de Senior, criteriile de selecție sunt mai riguroase și căutăm viitori colegi care au atât abilități tehnice, cât și de leadership.

În ceea ce privește pachetele salariale și beneficiile oferite, Accace România acoperă o gamă largă de cerințe, de la tichete de masă, la tichete cadou sau vouchere de vacanță,  zile extra de concediu de odihnă, zile de studiu special alocate susținerii examenelor, dar și susținere financiară pentru diverse certificări sau programe de formare profesională. În pachete se regăsesc inclusiv bonusurile acordate în funcție de performanță.

”Candidații își doresc o integrare rapidă în activitate, dar și să simtă că în momente de blocaj specifice la început de drum, colegii empatizează cu ei și le oferă instrumentele necesare pentru a-și îndeplini rolul. De asemenea, candidații își doresc să existe căi prin care să se poată dezvolta la nivel profesional și personal, prin programe de training, mentorat sau coaching, dar și să li se ofere o viziune de ansamblu asupra carierei și a rolurilor către care pot evolua”, adaugă Marina Din. 

Potrivit acesteia, managementul Accace România înțelege pe deplin importanța investițiilor în dezvoltarea colegilor și în sprijinirea acestora pe drumul către performanță. Astfel, pentru că în ultimii doi ani echipa s-a mărit considerabil, și bugetul alocat trainingurilor a crescut în mod proporțional.

În prezent, în cadrul Accace România se  lucrează în  sistem hibrid, zilele de prezență la birou fiind alese de comun acord cu restul colegilor. Scopul principal al zilelor petrecute la birou este acela de a întări echipa, prin întâlniri face-to-face și socializare dincolo de ecrane. 

Totodată, există și colegi care lucrează full remote, din diverse zone ale țării, compania bazându-se pe sisteme ce permit realizarea sarcinilor fără necesitatea prezenței fizice într-un birou. Astfel, anumite poziții deschise pentru noi angajați în cadrul Accace iau în considerare candidați ce locuiesc și dincolo de București și localitățile limitrofe.

CALCULATOR SALARII
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram