Înapoi la secțiunea de NOUTĂȚi
GHID INFIINTARE SOCIETATI
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar

Acceleratorul AceON – succesul Galei Finale sărbătorit la Bratislava

21 iunie 2024
Articolul este disponibil și în limba
engleză

Acceleratorul AceON, inițiativă a Accace și Zaka VC, continuă să sprijine startup-urile din Europa și nu numai, îmbunătățindu-le potențialul de inițiere și dezvoltare pe piață. Încheierea celei de a treia ediție a program internațional a fost sărbătorită cu o gală grandioasă în Bratislava.

Ce am făcut pentru startup-uri în Acceleratorul AceON – ediția de primăvară 2024?

Programul Spring Accelerator 2024 a fost meticulos conceput pentru a oferi fondatorii de startup-uri cunoștințe prin intermediul unor sesiuni intensive cu experți din industrie. Aceste sesiuni au acoperit subiecte esențiale precum finanțele, dezvoltarea produselor, strategiile de investiții și informații despre capitalul de risc, oferind fondatorilor o înțelegere cuprinzătoare a ecosistemului startup-urilor.

Un aspect esențial al programului a fost implicarea a 29 de mentori dedicați, care și-au împărtășit experiențele și au oferit mentorat antreprenorilor participanți. Mentoratul lor a fost neprețuit, promovând creșterea și reziliența startup-urilor.

Înființarea și administrarea unui startup sunt  sarcini extrem de dificile care necesită mult efort și determinare, precum și curajul și dorința de a nu renunța. Totuși, nu ne facem griji. Am văzut aceste calități la mulți dintre participanții la programul nostru, în special la cei care și-au prezentat ideile la gala finală a ultimei ediții– Demo Day 2024.

Am selectat cele mai bune 10 startup-uri pentru Demo Day

La Demo Day, desfășurat pe 23 mai 2024 în inima Europei, în Bratislava, am avut alături cele mai bune 10 startup-uri alese dintr-o selecție inițială de 36 de echipe. Aceste startup-uri și-au prezentat soluțiile inovatoare în fața a 80 de invitați, inclusiv antreprenori, investitori și directori executivi din comunitatea locală de startup-uri.

Startup-urile prezente fac parte dintr-o gamă diversificată de regiuni și sectoare, de la Portugalia la Georgia:

1. Cerebria Tech din Slovacia: platformă B2B bazată pe date care susține creșterea veniturilor. Platforma oferă informații complete despre clienții potențiali din peste 10 surse de încredere.

2. Swayme din Polonia: platformă ce conectează utilizatorii de social media cu afaceri care oferă reduceri și stimulente pentru postarea și etichetarea produselor sau serviciilor lor pe Instagram.

3. Stride din România: aplicație mobilă care are la bază caracteristici ale terapiei cognitive comportamentale și susține renunțarea la nicotină.

4. Biterium AI din Georgia: susține sănătatea preventivă și cardiovasculară printr-o soluție SaaS bazată pe stocarea de informații pentru furnizorii de servicii medicale, sub forma unei aplicații mobile conversaționale.

5. Progalit din Ucraina: SaMD (Software as a Medical Device – sistem dezvoltat drept dispozitiv medical) care oferă automatizarea tratamentului și prevenirea pietrelor la rinichi (urolitiază).

6. Jusi din Portugalia: simplifică procesul de dezvoltare a aplicațiilor prin estimarea bugetului și a timpului de dezvoltare, dar și găsirea dezvoltatorului potrivit.

7. Cloudcrop din Georgia: un agronom digital pentru toate serele, rezultând într-o creștere semnificativă a profitului.

8. ContextMinds din Republica Cehă: startup SaaS care economisește timp și bani agențiilor de marketing, IMM-urilor și creatorilor de conținut care se ocupă cu planificarea conținutului.

9. Eternity.ac din Polonia: creează clone digitale (B2C, B2B).

10. Gameblyo din Polonia: joc mobil care tratează ambliopia – o afecțiune care afectează vederea și creierul.

Alegere dificilă a câștigătorului ediției de primăvară a acceleratorului AceON

Juriul, compus din Ján Kasper (Co-fondator & Managing Partner, ZAKA VC), Peter Pašek (Managing Director & Partner, Accace Slovakia) și Andrej Petrus (Head of Investment Committee, ZAKA VC), a avut sarcina dificilă de a selecta câștigătorul.

A fost dificil să alegem cel mai bun, deoarece au fost multe startup-uri foarte bune. În cele din urmă, Cerebria Tech a fost declarat câștigătorul ediției de primăvară a Acceleratorului 2024, iar Cloudcrop a ocupat locul al doilea la o distanță foarte mică.

Cei 80 de invitați din public au avut și ei ocazia să voteze și să acorde Premiul Publicului echipei lor preferate. Startup-ul polonez Swayme a câștigat cele mai multe voturi, cucerind publicul atât cu soluția lor, cât și cu firea veselă a fondatorilor lor. Felicitări!

Deja pregătim programul de toamnă, care promite să fie și mai bun

Acceleratorul AceON și echipa sa așteaptă deja cu nerăbdare să primească mai multe startup-uri în următorul program, care va începe în toamna anului 2024. Toate startup-urile scalabile, inclusiv din România, care dezvoltă o platformă, soluție SaaS sau un instrument online pe care îl pot lansa rapid în lume sunt încurajate să aplice. Urmărește rețelele sociale ale AceON sau înscrie-te-vă la newsletter pe site-ul web și nu rata oportunitatea de a deveni parte din programul internațional de accelerare AceON Accelerator, fondat de Accace și ZAKA VC.

GHID INFIINTARE SOCIETATI
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram