Acces gratuit la
Află în timp util care sunt cele mai importante schimbări ce ar putea să-ți influențeze afacerea! Îți oferim GRATUIT acces la ultimele modificări legislative, analize și studii de caz, sfaturi utile, invitații la evenimente, informații despre noile noastre servicii sau despre tool-urile interne, totul direct în inbox-ul tău.
Vizitează secțiunea noastră de Noutăți!
Îți vom trimite doar informații relevante pe care le vom considera de interes pentru ține, iar datele tale personale vor fi în siguranță, conform termenilor & condițiilor și politicii noastre privind GDPR.
Nu reușești să te abonezi? Încearcă această pagină.
Angajarea lucrătorilor Non-UE în România poate fi o soluție ideală pentru companiile care se confruntă cu lipsa forței de muncă calificată. Cu toate acestea, obținerea avizului de muncă pentru lucrători Non-UE în România presupune respectarea unor reguli stricte impuse de Inspectoratul General pentru Imigrări. În plus, recentele clarificări aduse prin Decizia ICCJ nr. 62/2025 impun cerințe suplimentare pentru angajatori. Află în continuare care sunt condițiile esențiale și cum te poți asigura că documentația ta este conformă pentru a evita întârzierile sau refuzurile.
Conform OG 25/2014, orice societate care solicită de la Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, avizul de angajare pentru lucrători Non-UE în România, trebuie să îndeplinească mai multe condiții esențiale:
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a emis Decizia nr. 62 din data de 24.02.2025 prin care se interpretează cele 2 articole de lege de mai sus și se clarifică anumite aspecte legate de îndeplinirea condițiilor societăților solicitante de avize de angajare în muncă, astfel:
Pentru eliberarea avizului de angajare pentru lucrători Non-UE în România, nu este suficientă doar înscrierea codurilor CAEN aferente activităților compatibile cu funcția respectivă în certificatul de înmatriculare sau înregistrare în Registrul Comerţului ori certificatul de înscriere în Registrul Asociaţiilor şi fundaţiilor. Angajatorul trebuie să demonstreze că desfășoară efectiv activitatea compatibilă cu funcția pentru care solicită încadrarea în muncă a străinului.
Obținerea avizului de angajare pentru lucrători Non-UE în România poate fi un proces complex, dar cu o pregătire adecvată și respectarea tuturor cerințelor legale, firmele pot evita blocajele birocratice și întârzierile. Dacă ai nevoie de consultanță sau suport în întocmirea documentației, echipa noastră de experți îți poate oferi soluții rapide și eficiente pentru a-ți aduce forța de muncă de care ai nevoie. Contactează-ne pentru a simplifica întregul proces și pentru a te asigura că procesul tău de angajare a lucrătorilor non-UE este conform!
Servicii salarizare | Servicii administrare personal | Intocmirea fiselor de post si evaluarea performantei angajatului | Consultanta privind impozitul pe venit | Consultanta fiscala cetateni nerezidenti | Portal online salarizare & HR