Înapoi la secțiunea de NOUTĂȚi
Mailchimp - subscribe form sidebar

Colectam selectiv deseurile la birou cu sprijinul programului “Recicleta” | CSR

1 iulie 2019

La baza campaniilor de responsabilitate sociala corporativa pe care le desfasuram atat la nivel local, cat si global, rezida strategia “Triple P bottom line” (People, Planet & Profits), care se axeaza pe masurarea impactului activitatilor noastre asupra vietii oamenilor si asupra planetei, pe langa rezultatele financiare.

In completarea actiunilor locale anuale realizate in colaborare cu asociatii non-guvernamentale in care credem si care functioneaza avand la baza aceleasi valori pe care si noi le promovam (Plantam fapte bune in Romania, Taxiul cu Bomboane, Team Work, Crucea Rosie), din luna iunie am dezvoltat un nou proiect axat pe protejarea mediului si sustenabilitate.

Astfel, am inceput colaborarea cu Recicleta, „o intreprindere sociala ce ofera servicii de colectare hartie, carton, PET si doze de aluminiu pentru reciclare. Programul a fost creat in 2009 de catre ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, care promoveaza atat grija pentru natura, cat si echitatea sociala. De aceea, transportul deseurilor se face fara emisii poluante, cu cargo-triciclete, oferind astfel locuri de munca stabile si legale.”

Pentru a ne asigura ca efortul angajatilor Accace Romania este unitar si ca fiecare intelege cum trebuie sa colecteze corect deseurile, am organizat un workshop intern privind procedura de sortare, in cadrul caruia am descoperit ce reprezinta colectarea selectiva a deseurilor & reciclarea si de ce sunt importante, precum si care sunt regulile de colectare a hartiei, cartonului, plasticului si dozelor de aluminiu, ce alternative exista pentru articolele de unica folosinta/plastic si cum putem pune in aplicare sfaturi utile pentru reducerea consumului de deseuri la birou.

Inca de anul trecut, ne-am indreptat atentia catre diminuarea cantitatii de hartie utilizata la birou, folosindu-ne de tehnologie (tintim spre un birou paperless) si catre inlocuirea celei pentru imprimanta cu una reciclata. De asemenea, suntem in plin proces de inlocuire a tuturor materialelor corporate cu unele realizate integral din hartie reciclata.

Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram