Webinar: Evaluarea impactului asupra protectiei datelor (DPIA) si masuri tehnice pentru reducerea riscurilor

22.09.2021
Online
11:00 am12:00 pm (EET)

CONCEPTUL EVENIMENTULUI

DPIA sau Evaluarea impactului asupra protectiei datelor reprezinta un proces destinat:

 • sa descrie prelucrarea
 • sa evalueze necesitatea, respectiv proportionalitatea prelucrarii si
 • sa contribuie la gestionarea riscurilor care afecteaza sau pot afecta drepturile si libertatile persoanelor vizate.

Totodata, este un instrument necesar pentru responsabilizarea operatorilor, deoarece demonstreaza ca acestia au luat masuri adecvate pentru respectarea prevederilor Regulamentului 679/2016. Cu ajutorul DPIA, Operatorul isi poate construi si demonstra conformitatea.

Alaturi de Zitec, te invitam la cel de-al doilea webinar gratuit din seria GDPR Talks, in cadrul caruia vom discuta despre importanta DPIA si despre bune practici pentru evitarea riscurilor de securitate si a amenzilor din partea ANSPDCP (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal).

AGENDA

PARTEA I: Procesul de evaluare a impactului asupra protectiei datelor

 • Ce reprezinta evaluarea impactului asupra protectiei datelor (DPIA)?
 • Este DPIA voluntara sau obligatorie?
 • Cand se realizeaza, care sunt modalitatile si ce presupune acest proces de evaluare?
 • Cine este responsabil pentru efectuarea, supravegherea si avizarea procesului?
 • Posibile sanctiuni ce pot fi aplicate de ANSPDCP
 • Studii de caz

PARTEA II: Masuri tehnice ce adreseaza riscurile identificate in cadrul DPIA

 • Tipurile de risc si sursele acestora
 • Evaluarea riscului
 • Managementul riscului: masuri tehnice si de securitate ce pot reduce riscul, impactul sau probabilitatea acestuia
 • Studii de caz

PARTEA III: Q&A

INVITATI

Amalia LincaruSenior Associate Accace Romania, are experienta in consultanta privind diverse autorizari, aspecte comerciale si de dreptul muncii. Expertiza sa include ariile de drept societar, restructurari, contracte comerciale, litigii privind recuperarea debitelor si proceduri de insolventa, precum si consultanta asupra unor chestiuni de substanta ce decurg din activitatea zilnica. Inainte de a se alatura echipei, Amalia a asistat clienti din telecom si constructii in legatura cu provocarile curente si tranzactiile operationale.

Adina Nichitean, Security and Data Protection Manager Zitec, coordoneaza echipa locala de specialitate si sustine companiile sa navigheze cu succes provocarile de securitate si protectia datelor in activitatea lor prin solutii de tehnologie. Experienta Adinei pe zona de securitate vine pe fondul unui background tehnic solid, construit in peste 10 ani de activitate in dezvoltarea de software si a solutiilor de eCommerce pentru companii din intreaga lume.

INREGISTRARE

Locurile disponibile sunt limitate, astfel ca inregistrarea se realizeaza prin completarea chestionarului. Inregistrarea este valida doar dupa confirmare.

Pentru intrebari, te rugam sa ne contactezi pe adresa .

Programul tau de conformitate a protectiei datelor cu caracter personal este actualizat?
u003cpu003eIntrucat Regulamentului UE 2016/679 (GDPR) impune un set unic de reguli, este necesara o buna cunoastere a continutului si impactului pe care il genereaza acesta. Ghidul nostru ofera informatii utile, astfel incat sa te asiguri ca identifici problemele si implementezi modificarile in activitatea companiei tale.u003c/pu003e

ZITEC

Lider pe piata IT si Digital Marketing din Romania, Zitec este prezent in peste 20 tari, prin solutiile de afaceri, servicii si produse tehnologice personalizate, aplicatii mobile, blockchain, precum si servicii de digital marketing pe care le ofera clientilor din toate industriile. In ultimii ani, Zitec si-a dezvoltat activitatea pe zona de Securitate si Protectia Datelor, intr-o perioada in care atacurile informatice au crescut ca numar si virulenta, urmandu-si misiunea de a folosi si modela tehnologia pentru a sustine organizatiile sa-si atinga potentialul maxim.

Mai multe informatii pe www.zitec.com

Registration is closed
Contact our experts
PERIOADA DE ÎNSCRIERE S-A ÎNCHEIAT
Contactează specialiștii noștri
crossarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram