Înapoi la secțiunea de NOUTĂȚi
Mailchimp - subscribe form sidebar

2021 sub semnul faptelor bune | CSR

18 ianuarie 2022

Pentru Accace, responsabilitatea sociala corporativa reprezinta mai mult decat un puternic element identitar. Dorinta de a a avea un impact pozitiv atat in mediul inconjurator, cat si in comunitatile locale este parte din misiunea companiei noastre.

Anul trecut, am continuat sa ne indreptam eforturile catre mediu si cauze sociale, implicandu-ne in actiuni de colectare selectiva, donare si in campanii de educare. Iata care sunt principalele actiuni de CSR desfasurate pe parcursul anului 2021:

Un altfel de Secret Santa

Continuand traditia din anul 2020, iarna trecuta am desfasurat o campanie prin care am transformat cadourile de Craciun si de Secret Santa in sume donate catre o serie de fundatii umanitare. Astfel, atat colegii, cat si clientii nostri ne-au devenit parteneri in realizarea faptelor bune in preajma sarbatorilor.

Cine a fost implicat in campanie?

Atat colegii, cat si partenerii ne-au surprins si anul acesta, participand in numar mare la actiunea noastra. Colegii au directionat suma aferenta cadoului de Secret Santa catre una dintre cauzele pe care au dorit sa o sustina, iar Accace Romania a dublat suma finala donata. In ceea ce priveste clientii, am decis sa lansam aceasta propunere si catre ei, transformand astfel cadourile de Craciun in donatii catre ONG-urile partenere.

Care au fost cauzele?

  • Asociatia Carusel a aparut in 2011 din nevoia de solidaritate, pentru a oferi servicii sociale si medicale oamenilor aflati in situatii de vulnerabilitate extrema. Organizatia incearca sa le dea o voce celor mai vulnerabili dintre cei vulnerabili – oamenii fara adapost, consumatorii de droguri, persoanele care practica sexul comercial, persoanele aflate in saracie extrema sau la risc de excluziune sociala, cei care traiesc cu HIV, TBC sau cu alte boli infectioase, victime ale abuzurilor, cei care nu au buletin sau nu beneficiaza de asistenta medicala si multi altii.
  • Asociatia Casa lui Patrocle este o organizatie non-guvernamentala fondata in 2016, care militeaza activ pentru protectia si drepturile animalelor, intreprinde activitati de constientizare, educatie si informare pentru stoparea neglijentei colective in ceea ce priveste abandonul premeditat, organizeaza campanii de educatie in scoli si gradinite, faciliteaza accesul la sterilizari gratuite, organizeaza colecte periodice si targuri de adoptii, intervine in cazuri de accidente pentru preluare, salvare si recuperare.
  • Asociatia in Numele lui Alexandru a luat nastere in urma tragediei Colectiv si sprijina persoanele vulnerabile (mari arsi si alte afectiuni), tinerii cu rezultate scolare remarcabile si achizitionarea de echipamente medicale urgent necesare.
  • Asociatia Magic este o organizatie non-guvernamentala care ajuta copiii cu afectiuni grave si familiile acestora. Nascuta din taberele MagiCAMP in 2014, lumea Magic include astazi 12 proiecte si a ajutat peste 5,000 de beneficiari prin implicarea a peste 2000 voluntari.
  • Asociatiile Help Autism si Horia Motoi care ghideaza pasii copiilor si tinerilor cu minti aparte de la evaluare si diagnostic la terapie, de la integrare scolara la tranzitia spre viata de adult.

Care au fost rezultatele?

Suntem bucurosi sa anuntam faptul ca donatiile din partea Accace Romania au insumat peste 8.000 EUR.

Multumim colegilor si clientilor nostri pentru deschiderea si implicarea neincetata!

Colaborarea cu Recicleta pentru colectarea selectiva si reciclarea deseurilor

Printre cele mai importante actiuni de CSR pe care le-am desfasurat pe parcursul anilor se numara procesul de colectare selectiva si reciclare a deseurilor, pe care l-am implementat la birou inca din 2019 prin colaborarea cu RECICLETA.

RECICLETA este o intreprindere sociala care ofera servicii de colectare si reciclare a produselor din hartie, carton, PET si doze de aluminiu. Transportul deseurilor se face cu ajutorul cargo-triciletelor, reducand astfel la 0 emisiile poluante si oferind totodata locuri de munca stabile si legale. Progamul a fost creat in anul 2009 de catre asociatia ViitorPlus, o asociatie care promoveaza atat grija pentru natura, cat si echitatea sociala.

Alaturi de RECICLETA, din 2019 si pana in 2021, am reusit sa colectam peste:

135kg hartie
142kg carton
23kg PET-uri

In plus, eforturile noastre de reducere a hartiei folosite la birou au pornit in 2018, cand am introdus hartia reciclata pentru imprimarea documentelor si a materialelor corporate, din dorinta de a ne  indrepta catre un birou paperless.

Participarea la Color Run

In vara anului 2021, am participat si la Maratonul Color Run, unde am aruncat imprejur cu zambete si culoare. Incarcati cu energie si cu voie buna, am pornit in cursa de 5 km pentru a sustine cauza din spatele evenimentului. Valoarea biletului de participare a fost donata catre Hope and Homes for Children, o asociatie care sustine familiile vulnerabile si ofera copiilor si tinerilor institutionalizati sansa unei copilarii si a unei vieti demne si implinite.

Ateliere de orientare in cariera pentru tinerii din Ciocanesti

In luna iulie, timp de 2 zile, am sustinut ateliere de orientare in cariera pentru tinerii din Ciocanesti, in cadrul celei de-a doisprezecea editie a Scolii de Vara Comunitara.

Atelierele au fost organizate de asociatia ApEAL care promoveaza dezvoltarea comunitara prin educarea tinerilor si implicarea acestora in proiecte comunitare si personale.

Cu focus pe gamification si educatie la firul ierbii, ne-am propus sa le oferim o perspectiva de viitor mai clara tinerilor aflati la inceput de drum. Atelierele au avut multe componente practice, care i-au ajutat pe copii sa inteleaga mai bine ce reprezinta organigrama unei companii, cum se desfasoara o zi la birou, cum se completeaza un contract sau un decont. Am discutat si despre procesul de angajare, mai exact despre unde si cum isi gasesc internship-uri sau locuri de munca, cum ar trebui sa arate un CV reusit si am identificat impreuna intrebarile potrivite si mai putin potrivite din cadrul unui interviu.

Colegele noastre din departamentele de HR, marketing si contabilitate s-au asigurat ca tinerii primesc sustinerea necesara pentru a-si creiona viitorul profesional, majoritatea participantilor fiind elevi in clase terminale.

„De la Ciocanesti am plecat cu multa bucurie in suflet si cu emotii frumoase. Am avut ocazia sa impartasesc povestea mea si sa aflu povestile unor oameni cu suflet bun. De la mic la mare, ne-am insiprat unii pe altii, am invatat unii de la altii, iar la final de zi am plecat cu un zambet in cinstea educatiei. Momentul care mi-a ramas intiparit in minte este acela cand copiii au prezentat meniul pe care il pregatisera pentru masa de pranz. Au gatit singuri, au avut emotii si ne-au oferit din toata inima. Mancarea a fost delicioasa, iar simplitatea si bunatatea lor mi-au ajuns imediat in suflet. Le multumesc lor pentru ca ne-au ales sa facem parte din proiect si echipei alaturi de care am lucrat, ca am adus ceva bun in viata lor, dar si in a noastra”, ne spune Alexandra Floroiu, Junior Recruitment Analyst.


„Pentru mine aceasta experienta a insemnat bucurie – bucuria de a intalni tineri talentati si cu vointa de cunoastere, chiar daca provin dintr-un mediu mai putin favorabil, precum si o incarcare cu multa energie, prin prisma activitatilor desfasurate in cele doua zile de educatie non-formala”, ne povesteste Iuliana Sorescu, Office and HR Assistant.

Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram