Înapoi la secțiunea de NOUTĂȚi
Mailchimp - subscribe form sidebar

Amanarea regimului sanctionatoriu aferent sistemului RO e-Transport | News Flash

7 octombrie 2022
Articolul este disponibil și în limba
engleză

In data de 30 septembrie 2022 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 957 Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2022 privind modificarea si completarea unor acte normative.

Regimul sanctionatoriu aferent sistemului RO e-Transport a fost amanat inca o data, pana la 1 ianuarie 2023, astfel ca operatorii economici care nu fac raportari sau care fac raportari incorecte nu vor risca sa fie amendati nici in urmatoarele luni.

Desi raportarea transporturilor in noul sistem electronic de monitorizare a transporturilor rutiere este obligatorie de la 1 iulie, Guvernul a amanat pentru a doua oara termenul de la care se vor putea aplica sanctiuni:

  • prima amanare a fost de trei luni (de la 1 iulie la 1 octombrie);
  • prin ordonanta de urgenta nr. 132/2022 s-a decis o noua amanare cu inca trei luni, care va acoperi perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2022.

Astfel, noul termen termenul pentru aplicarea sanctiunilor aferente sistemului RO e-Transport este 1 ianuarie 2023.

RO e-Transport reprezinta sistemul national care vizeaza monitorizarea transportului de marfuri cu risc fiscal ridicat pe teritoriul Romaniei, implementat de autoritati in cadrul procesului de digitalizare a administratiei fiscale, aflat in vigoare de la data de 1 iulie 2022.Codul Fiscal suporta periodic modificari menite sa sustina mediul de afaceri din Romania, atat prin alinierea cu prevederile instituite la nivel international, cat si prin introducerea unor mecanisme fiscale care sa atraga dezvoltarea anumitor arii de activitate economica.

Pentru ca ne dorim sa te tinem in stransa legatura cu noutatile legislative pe masura ce astea sunt publicate, te invitam sa te abonezi la newsletter-ul nostru.

Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram