Raportare financiara internationala

Companiile care opereaza pe plan international se confrunta cu numeroase provocari datorita diferentelor majore care exista intre reglementarile contabile aplicabile la nivel local, chiar si in regiunile aparent omogene precum Uniunea Europeana.

Chiar daca standardele impuse de Uniunea Europeana sunt in vigoare de ani de zile, expertii in IFRS sunt foarte greu de gasit, fiind un domeniu foarte complex. Cu aceeasi problema se confrunta si companiile care sunt in cautare de personal calificat in aplicarea  principiilor contabile internationale.

Pe de alta parte, o implementare corecta a standardelor  IFRS si/sau US GAAP are ca rezultat nu doar simpla conformitate cu reglementarile in vigoare, ci aduce si o serie de avantaje semnificative companiilor active la nivel international.

Intrucat ambele standarde au ca scop furnizarea de informatii care sa permita investitorilor sa ia cele mai corecte decizii, atat IFRS cat si US GAAP poate servi ca baza pentru sistemele informatice care ajuta managementul sa aloce capital si sa maximizeze profitabilitatea.

Echipa noastra, cu experienta in practica internationala, va poate furniza:

  • Situatii financiare individuale si consolidate in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS)
  • Situatii financiare individuale si consolidate in conformitate cu Principiile Contabile General Acceptate (US GAAP)
  • rapoarte manageriale particularizate
  • alinierea practicilor contabile nationale la Directivele Uniunii Europene si/sau reconcilieri intre standardele din Romania si IFRS / US GAAP
crosschevron-rightarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram