Acces gratuit la
Află în timp util care sunt cele mai importante schimbări ce ar putea să-ți influențeze afacerea! Îți oferim GRATUIT acces la ultimele modificări legislative, analize și studii de caz, sfaturi utile, invitații la evenimente, informații despre noile noastre servicii sau despre tool-urile interne, totul direct în inbox-ul tău.
Vizitează secțiunea noastră de Noutăți!
Îți vom trimite doar informații relevante pe care le vom considera de interes pentru ține, iar datele tale personale vor fi în siguranță, conform termenilor & condițiilor și politicii noastre privind GDPR.
Nu reușești să te abonezi? Încearcă această pagină.
Adresându-ne atât companiilor consacrate, cât și antreprenorilor debutanti, infograficul nostru prezintă 10 informații despre taxe în România și reprezintă o privire de ansamblu asupra sistemului fiscal românesc.
Pentru informații mai detaliate, te invităm să citești eBook-ul nostru – Ghid Fiscal 2024!
Cote speciale pentru contribuabilii care desfășoară activități de natura jocurilor de noroc și a cluburilor: 5% din venitul obținut sau 16% din profitul impozabil.
Impozit minim de 1% pe cifra de afaceri (ajustată cu anumite elemente fiscale) dacă impozitul pe profit este mai mic decât impozitul pe cifra de afaceri, pentru contribuabilii care au înregistrat o cifră de afaceri de cel puțin 50 milioane Euro la finele anului anterior.
1%* pentru venituri de maximum 60.000,00 EUR și pentru microîntreprinderile care NU desfășoară anumite activități.
3% pentru venituri mai mari de 60.000,00 EUR și pentru microîntreprinderile care desfășoară activitățile menționate mai sus.
9%* livrarea de proteze și accesorii ale acestora, cu excepția protezelor dentare scutite de taxă; livrarea de produse ortopedice; livrarea de medicamente de uz uman și veterinar, livrarea de bunuri (alimente), etc.
50% Pentru plățile efectuate de o societate românească în conturile bancare ale societăților nerezidente (deschise în țări care nu au încheiat un acord de schimb de informații cu România) și numai dacă aceste plăți rezultă din tranzacții artificiale
16% Pentru toate celelalte tipuri de venituri
10%
0% pentru următoarele categorii: persoanele cu dizabilități și salariații din domeniul cercetare-dezvoltare sau dezvoltare tehnologică, angajați care lucrează în domeniul IT sau în domeniul construcțiilor, agricol și industria alimentară – până la 10.000 de lei brut pe lună, dacă sunt îndeplinite anumite condiții, conform legii.
41.5%
2.25%
Pierderile care nu pot fi compensate pot fi reportate.
Începând cu anul 2024, 70% din pierderile fiscale pot fi reportate pentru o perioadă de 7 ani.
0.08% – 0.2% Din valoarea clădirilor cu scop rezidențial
0.2% – 1.3% Din valoarea clădirilor cu scop comercial
5% În cazul în care proprietarul clădirii nu a actualizat valoarea impozabilă a clădirii în ultimii 5 ani.
*Nu desfășoară următoarele activități:
**Se aplică și pentru:
Declaratii fiscale si alte servicii fiscale administrative (compliance) | Asistenta in timpul inspectiilor fiscale | Tax review | Consultanta fiscala cetateni nerezidenti | Consultanta fiscala tip abonament sau ad-hoc | Planificare fiscala internationala | Administrare si procesare documente contabile | Servicii de raportare financiara, contabila si statistica | Consultanta financiar-contabila | Scanare, extragere, validare si arhivare a documentelor financiar-contabile | Raportare financiara internationala | Microsoft Dynamics NAV | Recrutare de personal in domeniul financiar-contabil | Portal online contabilitate | Traininguri financiar-contabile