Înapoi la secțiunea de NOUTĂȚi
GHID GDPR
Afla mai multe
GHID FISCAL
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar

Modificarea declaratiei 394: tranzactiile cu persoanele afiliate vor trebui semnalate in formular | News Flash

26 august 2020

In Monitorul Oficial nr. 764 din 21.08.2020 a fost publicat Ordinul nr. 3281 din 19 august 2020 pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 3.769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA.

Ordinul se aplica incepand cu operatiunile derulate de la data de 1 septembrie 2020.

Necesitatea introducerii acestei modificari in formularul 394 este reprezentata de cresterea tranzactiilor cu afiliati si activitatea extensiva a multinationalelor, respectiv preturile inferioare pietei la care sunt efectuate aceste tranzactii.

Conform Ordinului, incepand cu declaratia aferenta lunii septembrie 2020 (depunere in octombrie), se aduce urmatoarea modificare: semnalarea in formular a tranzactiilor cu persoanele afiliate din perioada de raportare, prin bifarea cu DA sau NU a casetei aferente acestor tranzactii, pe prima pagina a formularului.

Aspecte privind definitia persoanelor afiliate din punct de vedere fiscal se regasesc la art. 7 (26) din Codul Fiscal.

GHID GDPR
Afla mai multe
GHID FISCAL
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram