Due diligence si consultanta in cadrul tranzactiilor

Te gandesti sa iti vinzi afacerea sau sa investesti intr-o afacere deja existenta ? 

O analiza de tip „due diligence” impreuna cu o echipa de profesionisti poate face diferenta intre o poveste de succes sau o risipa de resurse fara rezultatele dorite. 

Pregateste-te inainte de vanzarea unei afaceri!

Daca te-ai hotarat sa iti vinzi afacerea sau sa obtii finantare externa si ai vrea sa te asiguri ca nu vor exista zone de risc juridic sau fiscal necunoscute care sa iti diminueze sub asteptari valoarea afacerii si sa iti puna in pericol tranzactia, echipa noastra si cabinetele de avocatura partenere te pot ajuta.

Prin intermediul unui due diligence, se va realiza o evaluare adecvata a riscurilor din interiorul companiei si vor putea fi recomandate alternative de a diminua aceste riscuri. De asemenea, vei beneficia de sprijin pe toata durata procesului de vanzare sau refinantare, pentru a lua cele mai potrivite decizii.

Te ajutam sa iei cea mai buna decizie privind noile investitii!

Daca te gandesti sa investesti intr-o afacere existenta si iti doresti sa minimezi posibilitatea de a descoperi, dupa data tranzactiei, riscuri juridice, fiscale sau financiare care ar diminua sub asteptari performanta investitiei, echipa Accace, alaturi de cabinetele de avocatura partenere, te poate sustine in realizarea unei evaluari corecte a acestor riscuri. De asemenea, iti va fi acordat suport pe toata durata procesului de cumparare, astfel incat procesul si pretul de achizitie sa fie structurate conform asteptarilor tale.

Prin urmare, vei fi sprijinit pe parcursul tuturor etapelor parcurse anterior tranzactiei, in timpul si dupa efectuarea tranzactiei, pentru atingerea eficientei dorite si pentru a avea control asupra intregii afaceri: atat a celei desfasurate anterior, precum si a celei noi.

In colaborare cu partenerii nostri, putem oferi sprijin in elaborarea unui raport de tip due diligence in urmatoarele domenii:

1. Due diligence pe zona de legal/juridic (exclusiv cabinetele de avocatura partenere)

Atunci cand urmaresti sa achizitionezi/preiei o afacere, trebuie sa te asiguri ca vei face alegerea potrivita. Acest lucru nu este posibil fara ajutorul unui profesionist care iti poate oferi o analiza amanuntita a companiei pentru a previziona profitabilitatea viitoarei afaceri.

In cadrul procesului de due diligence se vor verifica contractele incheiate cu furnizorii, clientii, cu angajatii, contractele de garantie, contractele de imprumut, actele de infiintare ale societatii si mentiunile ulterioare, actele de proprietate aferente activelor firmei, autorizatii, acest lucru putand sa iti ofere informatii importante despre starea companiei ce urmeaza a fi preluata.

2. Due diligence dreptul muncii

In cadrul procesului de due diligence se vor verifica, de exemplu, contractele de munca ale angajatilor societatii, Regulamentul de Ordine Interioara (ROI), contractul colectiv de munca la nivel de unitate, acest lucru putand sa iti ofere informatii importante despre eventualele riscuri la care se expune compania.

3. Due diligence proiecte imobiliare

Atunci cand urmaresti sa achizitionati un imobil, trebuie sa te asiguri ca vei face alegerea potrivita. Acest lucru nu este posibil fara ajutorul unui profesionist care va putea verifica istoricul proprietatii, dar si legalitatea clauzelor contractuale,  urmand sa te informeze cu privire la potentiale riscuri.

Beneficii:

 • Identificarea potentialelor riscuri din cadrul companiei;
 • Monitorizarea acestor riscuri;
 • Posibilitatea de a controla si rezolva eventuale probleme.

4. Due diligence fiscal

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este esential sa planifici si sa implementezi corespunzator intregul proces de vanzare, fuziune sau achizitie. Expertii nostri iti pot oferi sprijin pe parcursul etapelor pregatitoare, a negocierilor cu partenerii alesi, precum si consultanta fiscala dupa incheierea tranzactiei prin intermediul urmatoarelor servicii:

 • Identificarea unor structuri eficiente si sigure din punct de vedere fiscal;
 • Identificarea unor oportunitati de reducere a costurilor fiscale asociate tranzactiei;
 • Identificarea unor oportunitati de reducere a obligatiile fiscale viitoare;
 • Planificarea structurilor de tip holding;
 • Integrarea eficienta din punct de vedere fiscal a unei noi achizitii intr-un grup existent;
 • Asistenta fiscala completa in pregatirea raportului de fuziune/divizare;
 • Servicii de consultanta/implementare post-tranzactie;
 • Asistenta in implementarea unei politici adecvate privind preturile de transfer.
crosschevron-rightarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram