Acces gratuit la
Află în timp util care sunt cele mai importante schimbări ce ar putea să-ți influențeze afacerea! Îți oferim GRATUIT acces la ultimele modificări legislative, analize și studii de caz, sfaturi utile, invitații la evenimente, informații despre noile noastre servicii sau despre tool-urile interne, totul direct în inbox-ul tău.
Vizitează secțiunea noastră de Noutăți!
Îți vom trimite doar informații relevante pe care le vom considera de interes pentru ține, iar datele tale personale vor fi în siguranță, conform termenilor & condițiilor și politicii noastre privind GDPR.
Nu reușești să te abonezi? Încearcă această pagină.
Conform art. 34 din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, republicată cu modificările și completările ulterioare, fiecare angajator din România are obligația de a înființa un registru general de evidență a salariaților în format electronic, cunoscut sub numele de Revisal.
Revisal-ul este reglementat, în momentul de față, prin intermediul Hotărârii Guvernului nr. 905/2017, cea care a inlocuit vechile reguli stabilite prin Hotararea Guvernului nr. 500/2011.
1. Informații de raportat cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii de către fiecare persoană care urmează să se afle într-un raport de muncă cu angajatorul în baza unui contract individual de muncă;
2. Potrivit H.G. nr. 905/2017, modificările anumitor informații trebuie raportate până în ziua anterioară producerii efectelor (cu excepția celor rezultate în urma hotărârilor judecătorești, care se transmit în 20 de zile de la luarea la cunoștință).
Mai exact, este vorba despre:
3. Informații ce se transmit la data producerii efectelor
4. Informații ce se raportează în maximum trei zile lucrătoare
5. Informații ce se raportează în maximum cinci zile lucrătoare
La transferul sau la preluarea prin transfer în cadrul sistemului public, raportarea în Revisal se face în cinci zile lucrătoare de la data efectivă a transferului sau a preluării prin transfer. În același timp, trebuie transmise datele de identificare ale angajatorului la care/de la care se face transferul.
6. Informatii ce se transmit în maximum 20 de zile lucrătoare de la data producerii schimbării
Prin excepție, raportarea se face în 20 de zile lucrătoare de la data la care angajatorul ia cunoștință de modificarile produse ca urmare a unei hotărâri judecatoresti.
Servicii salarizare | Servicii administrare personal | Intocmirea fiselor de post si evaluarea performantei angajatului | Consultanta privind impozitul pe venit | Consultanta fiscala cetateni nerezidenti | Portal online salarizare & HR