Înapoi la secțiunea de NOUTĂȚi
CALCULATOR SALARII
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar

Ce trebuie sa stii cand acorzi salariatilor concediu fara plata

5 septembrie 2018

Concediul fara plata acordat pentru rezolvarea unor interese personale nu constituie vechime in munca, iar un contract poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

“Avand in vedere acordul partilor pentru efectuarea concediului fara plata, contractul individual de munca se suspenda. In acest caz, angajatorul are obligatia de a completa Registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) si a-l transmite catre Inspectoratul Teritorial de Munca cel tarziu in ziua anterioara datei de suspendare/datei incetarii suspendarii contractului individual de munca ca urmare a efectuarii concediului fara plata.

Netransmiterea datelor in termenul legal constituie contraventie, angajatorul putand fi sanctionat de catre inspectorii de munca cu amenda de la 5.000 de lei la 8.000 de lei”, precizeaza Andreea Paun, Payroll Supervisor, pentru avocatnet.ro.

Citeste articolul integral pe avocatnet.ro.

CALCULATOR SALARII
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram