Înapoi la secțiunea de NOUTĂȚi
CALCULATOR SALARII
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar

Obligatiile angajatorului in calitate de tert poprit

8 octombrie 2018

Poprirea pe salariul unui angajat este o forma destul de comuna de executare silita a unui datornic.

“In termen de 5 zile de la comunicarea popririi, tertul poprit (angajatorul – n.red.este obligat fie sa consemneze suma de bani, daca creanta poprita este exigibila sau sa plateasca direct creditorului suma retinuta si cuvenita acestuia, in cazul sumelor datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocație pentru copii, precum si in cazul sumelor datorate cu titlu de despagubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii.

In cazul in care se infiinteaza poprirea asupra veniturilor din salarii, articolul 169 din Codul Muncii prevede ca retinerile din salariu cumulate nu pot depasi, in fiecare luna, jumatate din salariul net.

Citeste articolul integral pe avocatnet.ro si afla ce ar trebui sa ai in vedere, ca angajator, atunci cand primesti instiintari de la executori. 

CALCULATOR SALARII
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram