Înapoi la secțiunea de NOUTĂȚi
GHID GDPR
Afla mai multe
GHID FISCAL
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar

Facilitati fiscale pentru companiile care investesc in invatamantul profesional-dual | News Flash

24 noiembrie 2020

In Monitorul Oficial nr. 1112 din 20 noiembrie a fost publicata Legea 262/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

Conform acesteia, profitul investit in sustinerea invatamantului profesional-dual, prin asigurarea pregatirii practice si formarii de calitate a elevilor, este scutit de impozit.

De asemenea, Legea 262/2020 aduce modificari referitoare la acordarea burselor catre elevii din invatamantul dual. Acestea (bursa oferita fiind cel putin la nivelul celei acordate din fonduri publice pentru invatamantul profesional) vor avea acelasi tratament fiscal cu sponsorizarile: nu vor fi deductibile si vor reduce impozitul datorat cu nivelul valorii minime dintre 0,75% din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit datorat.

Legea prevede facilitati fiscale si pentru microintreprinderile care acorda burse elevilor scolarizati in invatamantul profesional-dual. Acestea scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective.

GHID GDPR
Afla mai multe
GHID FISCAL
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram