Înapoi la secțiunea de NOUTĂȚi
GHID FISCAL
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar

Noi masuri legislative de simplificare a administratiei publice centrale

17 noiembrie 2021

In Monitorul Oficial nr. 1076/10.11.2021 a fost publicata Legea nr. 267/2021 pentru completarea OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale.

Principalele modificari aduse de Legea nr. 267/2021

1. Se interzice institutiilor publice si organelor de specialitate ale administratiei publice centrale sa solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de catre institutii publice sau organe de specialitate ale administratiei publice centrale;

2. Institutiile publice si organele de specialitate ale administratiei publice centrale solicita entitatilor copii sau extrase ale documentelor emise in format electronic, in baza consimtamantului expres al beneficiarului serviciului public.

Legea intra in vigoare la 1 ianuarie 2022.

Consideram ca modificarile implementate reprezinta un progres, similar cu eliminarea stampilei. Totusi, nu sunt prevazute termene in care documentele trebuie obtinute de catre autoritati si nici eventualele sanctiuni aplicabile.

GHID FISCAL
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram