Înapoi la secțiunea de NOUTĂȚi
GHID GDPR
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar

Perioadele de suspendare a activitatii se completeaza pe adeverinta de vechime?

2 iunie 2015

In cazul intreruperii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, contractul individual de munca se suspenda la initiativa angajatorului in baza art. 52 alin. (1) lit. c) din Codul muncii.

Perioada si cauza de suspendare a contractului individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor in conformitate cu prevederile HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (ReviSal).

Indemnizatia cuvenita salariatilor pe durata suspendarii contractului individual de munca in baza temeiului legal precizat mai sus, este supusa contributiilor sociale obligatorii exceptie facand contributia de asigurari pentru somaj. De asemenea indemnizatia este supusa si impozitului pe venit, intrucat aceasta este considerata venit salarial.

Deoarece suspendarea contractului individual de munca se transmite catre ReviSal, concluzionam ca perioada respectiva trebuie completata in adeverinta de vechime, conform cu temeiul in care a fost intocmita decizia de suspendare si a datelor prin care a fost inregistrata in ReviSal.

GHID GDPR
Afla mai multe
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram