Înapoi la secțiunea de NOUTĂȚi
Mailchimp - subscribe form sidebar

Top 3 checklist – magazin online in Romania | Infografic

23 octombrie 2023
Articolul este disponibil și în limba
engleză

A avea un magazin online poate reprezenta un real avantaj competitiv pentru afacerea ta. Inainte de a-l deschide, trebuie sa te asiguri ca indeplineste toate cerintele cu privire la aspectele legale si fiscale ale magazinelor online deschise in Romania. Pentru a-ti usura munca si a face procesul mai rapid, ti-am pregatit o lista cu aceste aspecte.

Aspecte juridice si fiscale ale magazinelor online infiintate in Romania

1. Compania este obligata sa isi extinda obiectul de activitate cu codul CAEN 4791 – Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.

2. Compania poate utiliza datele cu caracter personal ale consumatorilor numai cu acordul prealabil, prioritar in scopuri de marketing (newslettere sau alte materiale promotionale).

3. Nu este necesara folosirea unei case de marcat in cazul in care incasarea banilor de la persoanele fizice se realizeaza:

  • Prin transfer bancar
  • Prin intermediul unei firme de curierat care emite chitanta in baza facturii emise de firma ta (firma de curierat are dreptul de a incasa banii cu chitanta urmand sa transfere banii in contul tau conform contractului)

In aceste cazuri, documentul justificativ pentru astfel de livrari este factura cu toate elementele reglementate de Codul Fiscal.

4. Elementele care trebuie specificate clar pe prima pagina a magazinului online sunt:

LINK-URI OBLIGATORII
Link-ul catre ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului) si ANPC_SAL (www.anpc.ro), precum si catre pagina Comisiei Europene privind solutionarea online a litigiilor (www.ec.europa.eu)
NUMELE COMPANIEI
Numele companiei care administreaza magazinul online si numele companiei tale, inclusiv datele de identificare si de contact
TARIFE
Tarifele pentru produsele sau serviciile puse in vanzare pe website
Termenii garantiei
Termenii garantiei (conditiile garantiei, perioada garantiei etc.) si politica de returnare a produselor
Termeni si conditii
Acordul general intre compania ta si clienti – in sectiunea „Termeni si conditii”
Masuri de securitate
Compania trebuie sa adopte masuri de securitate pentru a asigura siguranta datelor personale prelucrate
Politica privind modulele cookie

DATE PERSONALE
Declaratia ca toate datele cu caracter personal furnizate de catre consumator vor ramane strict confidentiale, nu vor fi divulgate catre terti si vor fi folosite numai in scopul incheierii acordului. Operatorul va trebui sa respecte prevederile Regulamentului UE 2016/679
Mailchimp - subscribe form sidebar
pencillockusertagcalendar-fullbriefcaselinkcrosschevron-leftarrow-leftarrow-rightcheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram