Înapoi la secțiunea de NOUTĂȚi
Mailchimp - subscribe form sidebar

COVID-19: Cum se poate obtine certificatul de situatie de urgenta conform Ordinului 791/2020?

26 martie 2020

In Monitorul Oficial nr. 248, in data de 25 martie 2020, a fost publicat Ordinul Ministrului Economiei nr. 791/2020 privind acordarea certificatelor de situatii de urgenta operatorilor economici a caror activitate este afectata in contextul pandemiei SARS-CoV-2.

Certificatele vor fi emise in doua forme:

  • tip 1 (albastru)
  • tip 2 (galben)

Certificatul albastru se va emite in situatia in care activitatea societatii a fost intrerupta total sau partial ca urmare a deciziilor emise de autoritati in contextul pandemiei SARS-CoV-2.

Certificatul galben se va emite in situatia in care societatea a inregistrat diminuarea incasarilor in luna martie 2020 cu un procent de minimum 25% fata de media incasarilor in perioada ianuarie-februarie 2020.

Conform articolului 6 din Ordin, in vederea obtinerii certificatului tip 1 sau 2, solicitantul va incarca in platforma dedicata, respectiv www.prevenire.gov.ro, urmatoarele informatii si documente:

  1. Datele de identificare;
  2. Declaratia pe proprie raspundere a reprezentantului legal prin care atesta ca toate informatiile si documentele care stau la baza cererii pentru obtinerea certificatului sunt conforme cu realitatea si respecta legislatia in vigoare raportat la tipul de certificat solicitat.

Documentele se incarca cu semnatura electronica a reprezentantului legal al societatii solicitante sau a unui imputernicit al acesteia.

O societate poate cere eliberarea unui singur tip de certificat, ce va fi folosit in relatia cu institutiile publice pentru obtinerea de facilitati/masuri de sprijin in relatiile comerciale.

In termen de 5 zile de la aprobarea si publicarea in Monitorul Oficial a Ordinului, Ministerul Economiei va asigura adaptarea si functionarea platformei electronice pentru obtinerea certificatele de situatie de urgenta.

Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram